Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mokkafánk II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál darált kávé
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg sütőmargarin
  • A krémhez:
  • 1,25 dl erős feketekávé
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 13 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál forró feketekávé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent tepsiben megsütjük.

A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük.

A krémmel betöltjük kettesével a kihűlt korongokat.

A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, vagyis szép fényes mázat kapunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss