Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas muffin (tojás- és tejmentes recept)

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A muffinhoz:
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1/2 bögre kakaópor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 bögre víz
  • 1/3 csésze növényi olaj
  • A cukormázhoz:
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre mogyoróvaj
  • 2 ek mandulatej
  • A díszítéshez:
  • étcsoki
  • vágott dió

Elkészítés

  1. Az összes összetevőt egy konyhai robotgépben simára keverjük.
  2. A keveréket elosztjuk egy 12 lyukú muffinsütőben, és 180 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
  3. A cukormázhoz összekeverjük a mogyoróvajat, a mandulatejet és a porcukrot, és egy habzsákba tesszük, majd a kihűlt muffinra nyomjuk.
  4. A muffinok tetejét étcsokoládé-forgáccsal, és apróra vágott vegyes dióval díszítjük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Megjegyzés

"Tudjuk, hogy Te is imádod a muffint, hiszen azért vagy most itt. Na, és a mogyoróvajat, a csokiforgácsokat és a roppannós dióféléket az omlós tészta mellé? Mindjárt gondoltuk, hogy ezek is jöhetnek. És mindezt csupán 25 perc alatt a legalapvetőbb hozzávalók segítségével vegán módra készítheted el a saját konyhádban. Nézd meg a videót, és hagyd, hogy ezek a helyes angol fiúk vezessenek a tökéletes muffin megalkotásában. Szupergyors, szuperfinom, szupervegán!"
1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss