Elkészítés: A liszthez keverjük a cukrot, a sót, a tojás sárgáját, hozzáadjuk a langyos, kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott vajat. Deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk, majd pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Kissé átgyúrjuk, 5 egyenlő részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és a mogyoróvajjal. A téglalapokat a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával, és fél órát még kelesztjük.
Sütés előtt megszórjuk barnacukorral. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre