Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Bálint mogyoróvajas-csokoládés terrineje

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A terrine-hez:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 4 db tojássárga
  • 5 dkg kristálycukor
  • 42 dkg tejszín
  • A mázhoz:
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 7,5 dkg vaj
  • 2 tk kukoricaszirup
  • A dekorhoz:
  • 15 dkg sótlan földimogyoró
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Forró víz felett egy fém lábosban összeolvasztjuk a csokoládét a vajat és a mogyoróvajat. Amikor elolvadt, levesszük a vízről, és simára keverjük.
  2. Atojássárgáját a cukorral habosra keverjük kb. 1 perc alatt, majd 3 adagban hozzákeverjük a csokoládés mixhez. A tejszínhabot elkezdjük felverni, majd mikor már szilárdulni kezd, 4 részben hozzákeverjük a csokoládés keverékhez. Miután ez megvan, beleöntjük a tepsibe és hagyjuk kihűlni, megdermedni.
  3. Amíg hűl elkészítjük a mázat. Egy nagy tálba rakjuk a hozzávalókat és ugyanúgy víz felett összeolvasztjuk őket. Kicsit állni hagyjuk, majd amikor a terrine már kihűlt, bevonjuk vele a süteményünket.
  4. Gőz fölött étcsokoládét melegítünk, majd kis levélmintát alakítunk ki belőle. Ez lesz a dekorációja a terrinenek.
  5. Cukrot hevítünk, és beleforgatjuk a mogyorót, hogy karamellréteg keletkezzen a felületén, majd egy tálra szedjük. Ha megszilárdult, összetörjük, és ezzel is dekoráljuk a süteményünket.


Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss