Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas csirkecomb

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • A mogyoróvajas szószhoz:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3-4 púpos evőkanál mogyoróvaj (nem darabos fajtából)
  • 2 teáskanál méz
  • 1/2 zöldcitrom leve
  • kb. 0,5 dl szójaszósz
  • 0,5 dl tejszín
  • csipet pirospaprika
  • víz
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A combokat előkészítjük, besózzuk és pár órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután 180 fokos sütőben elősütjük (fél óra sütés elegendő).

A mogyoróvajas szószhoz először az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a mogyoróvajat és a többi hozzávalót. Annyi vizet öntünk, hogy krémes állagot kapjunk. 5-10 perc alatt elkészül a szósz. Érdemes megkóstolni, mivel meglehetősen sósnak és domináns ízűnek kell lenni, hogy a csirkén is érvényesüljön.

A combokat bekenjük a mogyoróvajas szósszal, majd készre sütjük a sütőben.

Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss