hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorótorta piros áfonyával

MME MME
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 26 cm-es tirtaformához:
  • 17,5 dkg puha vaj,
  • 17,5 dkg cukor,
  • 4 tojás,
  • 1 vaníliáscukor,
  • 25 dkg őröltmogyoró,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • 2 kanál kakaó,
  • 1 kanál zselatinpor,
  • 45 dkg piros áfonyabefőtt,
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, az őrölt mogyorót, a sütőport, a csokoládét, és a kakaóport. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk, a süteményt beletöltjük, 40 percig sütjük, majd 10 percig kikapcsolt sütőben hagyjuk. A zselatinra ráöntünk fél dl befőttlevet, és kis lángon folytonos keverés közben folyósra melegítjük. Ezután belekeverjük a piros áfonyabefőttbe. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhab felét beleforgatjuk a már teljesen hideg befőttbe. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a habos befőttet, majd rátesszük a másik lapot. A tortát körben bekenjük a megmaradt tejszínhabbal, rászórjuk a maradék csokoládéreszeléket, és 12 habrózsát nyomunk a szélére. Kevés gyümölccsel feldíszitjük.

Megjegyzés

A kész tortát tálalásig tartsuk hűtőszekrényben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss