Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi mogyorótorta

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tortalapokhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 db tojás
  • 4 ek forró víz
  • A mogyoróskrémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3-4 ek Nutella

Elkészítés

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojásokat,  habosra keverjük, majd beleöntjük a forró vizet. További 1-2 percig keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált mogyorót, majd fakanállal, óvatosan összeforgatjuk.
  2. 2 db kb. 20-22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd  egyenlően beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Amikor mindegyik tészta teljesen kihűlt, akkor kettévágjuk őket, hogy négy egyforma tortalapot kapjunk.
  3. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mascarponét, a vajat, majd simára keverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a Nutellát, és szintén elkeverjük.
  4. Végül a tortalapokat rétegezve megkenjük a mogyorókrémmel, majd bevonjuk a tortát kívülről is. Ezután pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

 TŐKEHAL RÁNTVA 

KOKRÁDA PALACSINTA 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint színes szórócukorral az ünnephez illően díszíthetjük. A hozzávalókból 4 db 20 cm-es tortalap készül. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss