A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsiben eloszlatott mogyorót a forró sütőbe toljuk, és 6-8 percig pirítjuk. Ezután tiszta konyharuhára öntjük, ledörzsöljük róla a felrepedt barna héjat, majd hűlni hagyjuk. Közben a sütőt visszakapcsoljuk 180 fokra, és egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A mogyorót 2 ek kivételével késes aprítógépben finomra őröljük. A vajat láboskában felolvasztjuk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, beledolgozzuk a mézet, és beleforgatjuk a darált mogyorót. A masszát evőkanállal egyenletesen a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük 15 percre.
A töltelékhez a túrót és a krémsajtot robotgép habverőjével simára keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat és a maradék cukrot, majd a keményítőt és a kissé lehűlt kávét. Végül a formába töltjük, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 30-35 percig. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és a formában hűlni hagyjuk egy éjszakát.
Másnap a tortát óvatosan kiszedjük a formából, és megszórjuk a durvára aprított maradék mogyoróval, valamint porcukorral.