Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós túrólabdák rukkolasalátával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A finomra vágott mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A túrót összetörjük egy villával, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nedves kézzel 12 db gombócot formázunk belőle, és mindet megforgatjuk a pirított mogyoróban.

2.

A csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük 1/2 ek felforrósított olívaolajon. Összekeverjük a balzsamecetet egy kevés sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadunk 4 ek olívaolajat és a baconcsíkokat.

3.

A salátákat egy tálba öntjük, összeforgatjuk a balzsamecetes baconnel, majd a mogyorós túrólabdákkal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss