Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-tejszínes szelet

MME MME
4/5
90 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítése: Robotgéppel a puha vajat a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral meg a mogyoróval elkevert lisztet.

Egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk. Beleöntjük a kevert tésztát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztalapot a tepsiben ribizlilekvárral megkenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A tejszínt a lekváros tésztára kenjük. A kekszek alját fehérborral megkenjük, és sorban a tejszínre rakjuk. A süteményt 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A csokoládét forró gőz fellett felolvasztjuk, és a kekszekre csorgatjuk, száradni hagyjuk. A süteményt a kekszek között kockákra vágjuk. Tejszínhabbal és ribizlilekvárral díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss