Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós pulykarolád

MME MME
3/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A póréhagymákat megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A mézet összekeverjük 4 evőkanál szójaszósszal, és bekenjük vele a pulykaszeletek egyik oldalát. Világosra pirítjuk 1 evőkanál olajban a fokhagymát és a póréhagymát, hozzáadjuk a mogyorót, majd a maradék szójaszósszal és borssal ízesítjük. A keverék egy részét szétosztjuk a húson, felgöngyöljük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. A tetejét megszórjuk az étkezési keményítővel. A maradék olajat felforrósítjuk, ebben a roládokat minden oldalról megpirítjuk. Felöntjük az erőlevessel, és fedő alatt kb. 50 perig pároljuk. A maradék pórés keveréket megmelegítjük, és a roládokat ezzel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek