Mogyorós-mézes csípős csirkemell rizzsel

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • csirkemellfilé
  • basmati rizs
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • chili
  • mogyoró
  • szójaszósz
  • olaj
  • virágméz
  • fenyérfű
  • chili
  • kurkuma
  • fahéj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát gorombára vágtam, forró olajban pirítottam, rádobtam 4-6 gerezd fokhagymát zúzva, és beleöntöttem a diónyi reszelt gyömbért. Aki szereti a keleties édes-csípős kombinációt, az feltétlenül tegyen bele egy jó nagy csipet őrölt chilit! (Isteni lesz a végeredmény!) Hozzáraktam a nagy csíkokra vágott csirkehúst, meglocsoltam sötét szójaszósszal és mézzel, kurkumát, fenyérfüvet (ázsiai citromfű), fahéjat és őrölt borsot szórtam rá, hirtelen lepirítottam az egészet, végül belekerült a marék pucolt földimogyoró. Pár pillanat alatt összepirult az egész.

A rizst négyszeres vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjuk és leszűrjük. Miközben a hús készül a serpenyőben (esetleg wokban), a rizs főhet, így nagyjából egyszerre készül el.

Ezek is érdekelhetnek

Friss