Elkészítés: A hagymát gorombára vágtam, forró olajban pirítottam, rádobtam 4-6 gerezd fokhagymát zúzva, és beleöntöttem a diónyi reszelt gyömbért. Aki szereti a keleties édes-csípős kombinációt, az feltétlenül tegyen bele egy jó nagy csipet őrölt chilit! (Isteni lesz a végeredmény!) Hozzáraktam a nagy csíkokra vágott csirkehúst, meglocsoltam sötét szójaszósszal és mézzel, kurkumát, fenyérfüvet (ázsiai citromfű), fahéjat és őrölt borsot szórtam rá, hirtelen lepirítottam az egészet, végül belekerült a marék pucolt földimogyoró. Pár pillanat alatt összepirult az egész.
A rizst négyszeres vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjuk és leszűrjük. Miközben a hús készül a serpenyőben (esetleg wokban), a rizs főhet, így nagyjából egyszerre készül el.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre