Elkészítés: Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kuglófformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a vajat simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, és fokozatosan a tojásos krémbe keverjük. A formába simítjuk.
A töltelékhez összekeverjük a mogyorót, a cukrot, a tojást, a rumot és 5 evőkanál vizet. Az egészet a tésztára öntjük, és villával, spirálszerűen forgatva a tésztába beledolgozzuk.
A kuglófot a sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk.
A lekvárt megmelegítjük, a kuglófra kenjük, és megszórjuk a mogyoróforgáccsal.
Díszíthetjük tejszínnel, aszalt gyümölcsökkel is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre