Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós kuglóf II.

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg puha vaj + a formához
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt + a formához
  • 12,5 dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 tojás
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • A díszítéshez:
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg durvára tört mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kuglófformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A tésztához a vajat simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, és fokozatosan a tojásos krémbe keverjük. A formába simítjuk.

A töltelékhez összekeverjük a mogyorót, a cukrot, a tojást, a rumot és 5 evőkanál vizet. Az egészet a tésztára öntjük, és villával, spirálszerűen forgatva a tésztába beledolgozzuk.

A kuglófot a sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk.

A lekvárt megmelegítjük, a kuglófra kenjük, és megszórjuk a mogyoróforgáccsal.

Díszíthetjük tejszínnel, aszalt gyümölcsökkel is.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss