Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós korongok

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tallérokhoz:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg darált mogyoró
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 20 dkg mogyorókrém

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá kevés jéghideg vizet is. Gombóccá formázzuk, fóliába tesszük, és hűtőben tartjuk legalább 30 percet.

A krémhez a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk a tejszínnel, majd kavargatva hozzáadjuk a mogyorókrémet, és jól lehűtjük.

A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, egymástól tisztességes távolságra, sütőpapíros tepsire helyezzük, és világosra sütjük.

Ha kihűlt, kettesével összeragasztjuk a krémmel.

Megjegyzés

Omlós, roppant finom sütemény. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss