A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A darált, pirított mogyorót a morzsával, és a sütőporral jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Majd a tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt 25 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve), légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve) gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve).
A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük és mogyorókrémmel lekenjük.
A krémhez a lisztet a tejjel, és a tojással kikeverjük. A kristálycukrot egy lábasban szép aranybarnára karamellizáljuk, majd 1 dl vízzel felöntjük. Addig kevergetjük, míg a cukor felolvad benne. A lisztes, tojásos tejjel besűrítjük, majd kihűtjük, végül a vajjal habosra keverjük.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A kekszet a rumos tejbe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük úgy, hogy kissé ráérjen a mellette valóra, a maradék krémet rákenjük a kekszekre.
Végül a tejszínt a kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a kés pengéjével megcsapkodjuk. Így lesz ilyen szép borzas. Tetejét csokoládé lapocskákkal meghintve vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk. Legalább 12 órát állni hagyjuk, addigra szépen bepuhul a keksz, és szeletelhető lesz.