hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós csokoládétorta

105 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval, majd hozzászitáljuk a cukros tojáshabhoz. Ezután fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a darál mogyorót, és óvatosan összeforgatjuk ezt is.
  3. A tortaformát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. (Ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)
  4. Behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 percig sütjük tűpróbáig.
  5. A sütőből kivéve pár percet hagyjuk a formában, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen. Amikor a tészta teljesen kihűlt, három egyforma lappá vágjuk.
  6. A mogyorós csokoládékrémhez a csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni szoba-hőmérsékletűre.
  7. A puha vajat összekeverjük a mogyorókrémmel, majd hozzáadjuk a lehűlt, de még folyós csokoládét, majd alaposan összekeverjük. Ezután három részre osztjuk.
  8. Az ostyalapot apróra darabokra tördeljük.
  9. Az alsó tésztalapot rátesszük egy tálcára, majd rákanalazzuk a krém 1/3-át. Ezután ízlés szerint megszórjuk az apróra tördelt ostyalappal.
  10. Ezután ráhelyezzük a második tésztalapot, és erre is rákenjük a maradék krém 1/3-át. Megszórjuk az apróra tördelt ostyalappal.
  11. Végül ráhelyezzük a harmadik tésztalapot, majd a maradék krémmel megkenjük a torta oldalát és a tetejét.
  12. Ezután az oldalát körbeszórjuk apróra vágott mogyoróval.
  13. A bonbonhoz a mogyoróvajat összekeverjük a porcukorral, és az apróra tördelt ostyalappal, majd betesszük a fagyasztóba egy fél órára, hogy kissé megdermedjen és könnyen tudjuk formázni.
  14. Ezután diónyi golyókat formázunk, majd visszatesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  15. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, ezután kivesszük a fagyasztóból a golyókat, és bevonjuk a csokoládéval. Sütőpapírra tesszük, majd hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen.
  16. Az elkészült golyókat ezután ízlés szerint a torta tetejére helyezzük.
  17. Az elkészült tortát érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyen tudjuk majd szeletelni. 

 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss