Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-csokoládés palacsinta

60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Összekeverjük a lisztet a kakaóporral, 1 csipet sóval, a fahéjjal, a tojásokkal és a tejjel. A tésztamasszát pihentetjük egy órán keresztül, majd 8 darab, 20 centis átmerőjű palacsintát sütünk belőle a felforrósított olajon.

2.

A töltelékhez durvára daráljuk a megpirított mogyorót a cukorral. Lábosba tesszük a tejszínnel együtt, és felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad.

3.

A palacsintákat tányérra tesszük, a szószt rájuk kanalazzuk, mindet négybe hajtjuk, majd csokiöntetet csorgatunk rá.

9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

11 RAKOTT PALACSINTA, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI >>> 

9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM, AMIVEL MEGTÖLTHETED A PALACSINTÁD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss