Összekeverjük a lisztet a kakaóporral, 1 csipet sóval, a fahéjjal, a tojásokkal és a tejjel. A tésztamasszát pihentetjük egy órán keresztül, majd 8 darab, 20 centis átmerőjű palacsintát sütünk belőle a felforrósított olajon.
A töltelékhez durvára daráljuk a megpirított mogyorót a cukorral. Lábosba tesszük a tejszínnel együtt, és felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad.
A palacsintákat tányérra tesszük, a szószt rájuk kanalazzuk, mindet négybe hajtjuk, majd csokiöntetet csorgatunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre