Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós csokitorta

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A mogyorós csokitorta elkészítéséhez a tojásokból, a cukorból, a lisztből 2 db 4 tojásos, kakaós piskótát sütünk. Egyben felverjük az egész tojásokat a cukorral, amíg kemény hab lesz, majd belekeverjük egy szitán át a kakaóporral elkevert lisztet. Azzal már óvatosan keverjük. 22 cm-es átmérőjű tortaformában egyenként megsütjük a lapokat 160 fokon kb. 20 perc alatt.
  2. A krémhez kikeverjük a vajat a porcukorral, 5 dkg kakaóporral, majd hozzáadjk a lisztből, a cukorból, a vaníliás cukorból és a tejből főzött és kihűtött pudingot, majd együtt jól kihabosítjuk. Ekkor hozzákeverjük a maradék 2 dkg kakaóport is.
  3. A krémet egy kis időre hűtőbe tesszük. Ezután mindkét piskótát kettévágjuk, betöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is. Az apróra tört mogyoróval és a mogyorós bonbonokkal díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek