Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Saját márkás mogyorós csoki veri a Milkát

Kevés csábítóbb dolog van a földön, mint egy ártatlanul pislogó tábla csoki. Egyetlen tábla, sok kockával és csurig boldogsághormonnal, valahogy így magyarázzák a függők. Eszméletlen sok fajta van a piacon, talán minden egyes Barátok Közt részre tudnánk egyet osztani.

Nagy tanakodás után végül a tesztcsapat arra jutott, hogy legjobban a mogyorósak pörögnek a polcokon, így fogtuk a banyakordét és megindultunk a boltok felé. A koncepció egyszerű, minden, amiben van mogyoró, jöhet, viszont tisztán mogyorókrémesek kizárva.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

A mogyoró lehet török vagy éppen földi, egész vagy aprított, ezek nem befolyásolták a választást, ezek valamennyire azért összepasszolnak. 14 remek példányt sikerült becserkészni, melyek közé a biztonság kedvéért bekerült egy kakukktojás is.

Tesco

Kakaótartalom 31%, törökmogyoró pedig 9% mindössze. A csoki egy teljesen átlagos minőség, tipikus tejcsoki ízzel. Édesség van bőven, a cukrot tuti nem sajnálták, mikor tervezték hozzá az alapot. A mogyoró darált formában kapott helyet, mely nem okoz értelemszerűen semmilyen ropogós élményt, viszont egyúttal arról is gondoskodik, hogy jóformán ízre semmit ne érezzünk belőle.

TESZT! TÍZBŐL CSAK EGY VANÍLIÁS PUDINGNÁL ÚSZTUK MEG A KELLEMETLEN UTÓÍZT >>> 
Nussknacker

Kakaótartalma 32%, míg a mogyoró 27%. Pozitívum benne, hogy egyben vannak a mogyorószemek, nem pedig darálva. Sok teszternél retro élményeket kelt. Mire nem képes egy sima csomagolás? A csoki egészen krémes és szinte pillanatok alatt olvad szánkban, annyira nem számít édesnek. A mogyoró rendesen ropog benne, méretes példányokat csempésztek a csokimasszába, ez nagyon tetszetős benne.

Tejcsokoládé földimogyoróval

Kakaótartalma 28%, földimogyorója pedig 10%. Ízre büntet, ez tipikusan az, amit a szomszéd nénitől kapunk, miután egy hétig buliztunk, és ki akar velünk cseszni. Kegyetlen rossz, édes, amiből valóban néha kibukik a földimogyoró. A csokimentes résszel nincsen baj, de ez még mindig csoki, ami szörnyen rossz benne.

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Tibi

Kakaótartalma legalább 29%, mogyoró pedig benne 10% kereken. A csoki egyértelműen túlerőben van benne, kevésbé édes, de ízre egészen vicsorogtató is az első pár pillanatnál. Finomodik kicsit, miután barátkozik velünk, de jónak azért nem neveznénk. A mogyoró nagyon elveszik benne, nagyon apróra van darálva és szinte észrevehetetlen.

Libolo

Kakaótartalma 34%, mogyoró pedig 15%. A csoki néha előjön, néha nem, akár a térfigyelő öregasszony. A mogyoró viszont pozitív elem benne, mivel egészen jól elterül a masszában. A fruktózos édesítés kitesz magáért, teljesen elmegy a cukros irányba és a legvégén teljesen csokimentes élményben részesülünk. Ropogósság nincsen különösebben, de adagra a helyén van, pedig csak 15%.

TESZT! EGY SAJÁTMÁRKÁS PISKÓTATALLÉR MEGSZORONGATTA A PILÓTÁT >>> 
Fin Carre

Kakaótartalma 32%, mogyoró pedig 27%. Kibontás után jellegzetes Nutella illat szökik ki belőle, elsőre ez egészen bíztató. A mogyoró érezhetően benne van, az egész darabok kidudorodnak a tábla síkjából, igazi hatásvadász megoldás. A csoki egészen krémes, de ízre ez sem tuti. Tejes, de az utóíze nem a legjobb. A mogyoró bajnok benne, tényleg tisztán átjön.

Milka

Kakaótartalom 30%, mogyoró pedig 20%. A csokija kifejezetten finom, a mogyoró annyira nem ropog benne, annak ellenére, hogy egész szemeket tettek bele. Méretre ezek kisebb fajták, így talán ez lehet az indok a csekély ropogósságra. Kellemes olvadás jön a csokitól pillanatok alatt, de a legjobb pontja, hogy nem túl édes.

TESZT! VAN OLYAN SAJÁT MÁRKÁS KEKSZ, AMI JOBB, MINT AZ OREO? >>> 
Wawel

Kakaótartalom 30%, mogyoró 18% ami történetesen földimogyoró. Igazi avas csokimikulás illata van már egyből a kibontás után. Kóstolásnál felmerül a kérdés, hogy a tavaly lejárt mikuláscsokik reinkarnációja miként kínozza a lakosságot, de a válasz azonnal megvan. Iszonyat rossz, a mogyoró eltűnik, tragikus az egész, tűzre vele.

Kandit

Kakaótartalom 30%, mogyoró 20%. A csoki édes és nagyon tapad a szánkhoz vagy éppen ahhoz, amivel érintkezik. A mogyoró benne van, ropog is, de íze tökéletesen nulla. Tejes a csoki, de tényleg iszonyat édes és az utóízében is folyamatosan visszaköszön ez a durván túlcukrozott élmény.

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
Choco’la

Kakaótartalom 30%, amihez jön 13% mogyoró. Krémes, vajas a csoki, a mogyoródarabok nagyon nagyok benne, igaz nem túl homogénen helyezkednek el, egyes kockákban sokkal több van. A mogyoró ízetlen, annyira nem is ropog, ebben a csoki az úr, de szerencsére az egészen elfogadható.

Bellarom

A kakaótartalma nem kevesebb mint 45%, amihez társul még 27% mogyoró. Illatra egészen pozitív élményeket ébreszt. Kóstolásnál egy igazán finom, tisztán kakaós élményben van részünk, amihez egy becsületes törökmogyoróíz csatlakozik, aminek a ropogósságára nem lehet panasz.

VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 
Penny 

Kakaótartalom 30%, földimogyoró 15%. A csomagolása sárga. Megmagyarázhatatlan színválasztás. Egységes hümmögés lett úrrá a tesztcsapaton, amikor rászagoltak, de nem a pozitív irányban, ez pont az, amitől sikítozni akarna a gyomrunk. A csoki, úgy ahogy van förtelmes. Rettenetes utóíze van, édes, ragadós, a legrosszabb, amit össze lehet párosítani, ha csokiról van szó. Az egyetlen a mezőnyben, amit az egyik független szakértő kiköpött.

Schogetten

Kakaótartalom 30%, mogyoró 10%. Alapból kockázva van, nem kell tördelni. Édesebb a csoki, a mogyorót aprították. Ha jobban kifogunk egy mogyorósabb foltot, akkor egészen jó élmény. A csoki nincsen túlcukrozva, elfogadható kategória, de különösebb nagy durranást nem rejt magában.

A NAGY MÁLNASZÖRP-TESZT: A MINŐSÉGÉRT BIZONY FIZETNI KELL! >>> 
Boci

Kakaótartalma 25%, többfajta mogyoró és krém. Ezt sikerült benézni, és berakni a kosárba, ez lett a kakukktojás. Krémesebb állagú, mint bármelyik, de kár sokáig hasonlítgatni őket, ez eltévedt, majd egy másik tesztben ítéletet hirdetünk felette.

Ítélet

A dobogó legfelső fokára egyértelmű, egységes szavazással a Bellarom került, ez mind csokiban, mind mogyoróban nagyot alkotott. Beszerezni a LIDL-ben lehet, annyira nem is elvadult áron. Közvetlen mögé kerül az őselem, azaz a Milka. A dobogó legalsó fokára, azaz a harmadik helyre pedig a Nussknacker került. Ez főleg a mogyoróval húzta be magát az átlag elé.

Pozitív élmények mellett számtalan negatívban is részünk volt, de a leginkább büntetésre alkalmas példányok sora így fest: Penny, sárgás féle csoda. Nagyon kár részletezni, ezzel tényleg csak macskát dobáljunk, emberi fogyasztásra véleményünk szerint alkalmatlan. A sort a Wawel förmedvénye erősíti, ennek a csokija leginkább vallatásra alkalmas, de ez már a kínzás csúcsfoka. Kandid személyében az instant cukormérgezést kapjuk, ez is kukapozitív. A Libolo szintén egy túlédes dolog, de talán a mogyoró ment benne, de mivel a neve is csoki, ezért ez alapján felejthető.

Az elmegy kategóriába nagy duzzogva hosszas tanakodás után bekerült a Tibi, a Fin Care és a Schogetten. Ezek csokija egészen emészthető, mogyoróik többnyire jól szerepelnek, de sem együtt, sem külön nem alkotnak maradandót.

A nem említett versenyzőket a legalja és az elmegy kategória közé soroltuk, önszántunkból, ha lehet ezeket se tegyük kosarunkba, nem képesek kellemes pillanatokat okozni, illetve a boldogsághormon-bevitelen azonnal felülkerekedik a morgolódás.

Minden teszt egy helyen >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss