Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós csirkecombok

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 kg alsó csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szál újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 15 dkg színes paprika
  • 5 dkg zeller (tisztított súly)
  • 1/2 dl+2 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 10 dkg (nem sózott) tisztított amerikai mogyoró
  • 1 teáskanál étkezési keményítő (ha szükséges)
  • A körethez:
  • 50 dkg rizs vagy 50 dkg száraztészta

Elkészítés

Előkészítés: A húst lemossuk, leszárítjuk (aki a bőrét nem szereti, távolítsa el), besózzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk.

Elkészítés: Megfelelő nagyságú mély serpenyőben vagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat elősütjük benne (minden oldalán kb. 3-3 perc), majd félretesszük a combokat. A visszamaradt olajra rádobjuk a fokhagymát, néhányszor megkeverjük, majd beletesszük a szójaszószt és 2 dl vizet. Hozzáadjuk valamennyi fűszert, és visszahelyezzük az elősütött combokat. Rászórjuk a mogyorót, és letakarva 20- 25 percig pároljuk. Közben metéltre vágott zöldségeket a 2 evőkanál olajon kicsit pirítsuk meg, majd tegyük a combokhoz. Fedő nélkül még 3-4 percig főzzük együtt, úgy hogy a zöldségek még ropogósak maradjanak. Ha netán túl híg lenne a leve, akkor a keményítőt keverjük ki kevés vízzel, és azzal kössük be. Köretnek főtt rizst vagy főtt tésztát adhatunk, amelyet frissen készítünk el.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag köret nélkül: 509 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss