Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós csiga

MME MME
4/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk.

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Beledolgozzuk a fűszereket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tésztából kb. 40 db golyót formázunk, és a tepsire rakosgatjuk. A sütőben 10-15 percig sütjük. Apró lyukat vágunk egy nejlonzacskó vagy zsírpapírból csavart tölcsér végén. A porcukrot elkeverjük a pálinkával (vagy citromlével), a zacskóba töltjük, és csigavonalban megdíszítjük vele a golyókat. Hagyjuk megszáradni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 80 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss