Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós csemege

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6-7 evőkanál darált pörkölt mogyoró
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15-20 dkg cukor
  • 30-35 dkg margarin
  • Valamint:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a fahéjjal elkevert mogyorót, majd egy eütőpapírral bélelt 26×32 cm-es tepsibe az 1/3 részét belekenjük, és forró sütőben megsütjük /inkább szárítjuk/. Ugyanígy járunk el a fennmaradó tésztával, tehát összesen 3 lapunk lesz. Hagyjuk őket kihűlni.

A rémhez a pudingot felfőzzük a vaníliás cukorral és a tojássárgával kikevert tejjel, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt főzött krémmel. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

Összeállítás: a tésztákról óvatosan egy éles kés segítségével leszedjük a papírt. Vigyázzunk, mert elég törékeny a tészta. Tálcára téve az egyik lapra halmozzuk a vaníliás krémet, egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ennek tetejére kenjük a tejszínt, és beborítjuk a harmadik lappal.

1-2 órára a hűtő leghidegebb részébe tesszük, majd tetszés szerint kockára vagy szeletre vágva szervírozzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss