Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 darab kb. 6 cm hosszú rolóhoz:
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 gr-os kiszerelés)
  • 1 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl jó minőségű habtejszín alaposan lehűtve
  • 3 dkg pirított, őrölt török mogyoró
  • 1,5 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál Grand Marnier likőr (elhagyható)
  • A tetejére:
  • 1 kisméretű tojás sárgája
  • 1 teáskanál jégcukor
  • 2 teáskanál őrölt török mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: Egy kisebb gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A roló készítéséhez használt formákat a hideg vajjal vékonyan megkenem.

A leveles tésztát enyhén lisztezett, hideg felületen egyenletesre nyújtom. Derelyevágóval vagy éles késsel 12 hosszú csíkra vágom fel (kb. 1 cm-esek lesznek). Az első tésztacsíkot a forma keskeny végétől indulva spirálisan feltekerem úgy, hogy kb. 1/2 cm-enként fedjék egymást a tésztarétegek. Így a forma végén marad majd kb. 1/2 cm, és könnyen eltávolítható lesz sütés után. A többi tésztacsíkkal ugyanígy járok el. A kis tekercseket az előkészített tepsire sorakoztatom, kényelmes helyet hagyva a növekedésre.

A jégcukrot 2 teáskanál mogyoróhoz keverem. A tojássárgáját kissé felverem.

Az előkészített rolókat vékonyan megkenem a tojássárgájával, majd megszórom a mogyorós cukorral. Forró sütőben 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Közben elkészítem a krémet. A hideg tejszínt elektromos habverővel néhány perc alatt félkeményre habosítom, ekkor hozzáadom a cukrot, a narancslikőrt és a vaníliát. Az egészet kemény habbá verem, végül könnyed mozdulatokkal, hablapát segítségével beleforgatom a 3 dkg őrölt, pörkölt mogyorót. Felhasználásig frizsiderben tárolom.

A még forró rolókból egy ügyes csavarással eltávolítom a formát – akinek a keze nem bírja a forróságot, nyugodtan vegyen használatba egy papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát. A kész rolókat konyhai rácson hagyom hűlni.

A krémet sima vagy csillagcsőrös habzsákba szedem, a néhány perc alatt konyhai hőmérsékletűre hűlt rolókat megtöltöm.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss