Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós cappuccino szelet

90 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 13 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek víz
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 4 zacskó vaníliás pudigpor
  • 1 l tej
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg tea vaj
  • 30 dkg margarin
  • 10 dkg mogyorós cappucino por
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, végül hozzákeverjük a felvert tojások fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40-cm-esbe) simítjuk a tészta harmadát, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha készen van, kifordítjuk a tepsiből, majd az újra kibélelve belesimítjuk a maradék tésztánk felét. Ugyanígy járuk el az utolsó harmaddal is.
  2. A pudingokat elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, és hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd hozzákeverjük a mogyorós cappuccinóport. 
  3. Lehúzzuk a lapokról a sütőpapírt, s amikor már kihűltek, megkenjük az első lapot a cappuccinos krémmel, majd rákanalazzuk az olvasztott csokoládét. Következik a második lap, majd ismét krém és az olvasztott csokoládé kövtekezik, végül a harmadik lap. A sütemény tetejét megkenjük a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük. 

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>>

még több kávés finomság >>>

12 OLCSÓ ÉS GYORS DESSZERT, AMIVEL SPÓROLHATSZ A HÓ VÉGÉN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss