Elkészítés: Először megpirítom a mogyorót. Csak úgy zsiradék nélkül pár percig, folyamatos keverés mellett egy száraz serpenyőben.
A tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztom, majd a szilikon bonbonformákat kb. félig megtöltöm csokival. Kissé az oldalára is felkenem a kiskanállal, majd nagyon rövid időre hűtőbe teszem.
Mikor kiveszem, még legyen képlékeny a csokoládé! Akkor kiskanállal kis mélyedést csinálok a bonbon belsejébe.
Vízgőz fölött megolvasztom a mogyorókrémet, majd a mélyedésekbe kanalazom. Erre jön a mogyoró, arra ismét egy kevés krém, majd ismét olvasztott csoki. Elsimítom a bonbonok felületét (alját) egy palacsintakéssel, és mehet a hűtőbe. 3-4 órát adjunk neki, hogy biztosan szépen ki lehessen szedni a formából!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre