Összedolgozzuk a lisztet a porcukorral, a vajjal, az élesztővel, a sóval, a tojással, a tejjel és a citromhéjjal. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk a kétszeresére kelni. Összekeverjük a mogyorót és a cukrot, és megolvasztjuk a vajat. 6 db tűzálló tálkát kivajazunk.
A megkelt tésztát kiborítjuk, kissé kilapítjuk, és 10 percig pihentetjük. Apró gömböket formázunk belőle. Az olvasztott vajba mártjuk őket, majd a cukros mogyoróban meghempergetjük, és tűzálló tálkákba nyomkodjuk őket. 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Baracköntettel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre