Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós aranygaluska

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Összedolgozzuk a lisztet a porcukorral, a vajjal, az élesztővel, a sóval, a tojással, a tejjel és a citromhéjjal. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk a kétszeresére kelni. Összekeverjük a mogyorót és a cukrot, és megolvasztjuk a vajat. 6 db tűzálló tálkát kivajazunk.

2.

A megkelt tésztát kiborítjuk, kissé kilapítjuk, és 10 percig pihentetjük. Apró gömböket formázunk belőle. Az olvasztott vajba mártjuk őket, majd a cukros mogyoróban meghempergetjük, és tűzálló tálkákba nyomkodjuk őket. 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Baracköntettel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss