Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémmel töltött csokoládétorta

65 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 g tejcsokoládé pasztilla
  • csipet só
  • 200 ml langyos víz
  • A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 200 g mogyorókrém
  • 2 evőkanál porcukor
  • A tetejére és oldalára:
  • Krémmel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra. Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, a csokoládépasztillákat olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a tojásos masszánkhoz és adjuk hozzá a langyos vizet is. Ezután szitáljuk át a lisztet, finoman keverjük össze addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. Ha elkészült a hab, akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni. Krémhez: A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és keverjük el kézi mixerrel, ezután adjuk hozzá a mogyorókrémet és keverjük össze. A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk és tetszőleges mennyiségű krémmel betöltjük. A maradék krémmel vonjuk be és tetszés szerint díszítjük. Ha kész, akkor tegyük be a hűtőbe dermedni picit. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss