Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes piskótarolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 3 cl rum
  • 15 dkg pörkölt darált mogyoró
  • A tetejére:
  • 30 dkg tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojásból, a lisztből és 8 dkg cukorból vékony piskótát sütünk.

A tejből, 20 dkg cukorból, a pudingporból és az 1 db tojássárgájából folyamatos kevergetés mellett krémet főzünk, kihűtjük. A vajat simára kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet, a rumot és a nagyon finomra (krémesre) darált mogyorót, majd habosra keverjük.

Őzgerincformába fektetjük a piskótát, a tölteléket beletöltjük, befedjük piskótával, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt tálcára borítjuk, és tejszínhabbal bevonjuk.

Megjegyzés

Akkora tepsit válasszunk a piskóta sütéséhez, ami az őzgerincforma méretének megfelel.

Egy rendkívül finom, különleges, ünnepi sütemény. - vizsyke

Ezek is érdekelhetnek

Friss