Elkészítés: A leveles tésztát kitekerjük, vagy kinyújtjuk 40x25 cm-re, attól függően, milyet vettünk, majd 12,5 cm x 10 cm-es téglalapokra vágjuk.
Mindegyiknek a jobb oldalát 3x bevágjuk, hogy a gőz távozhasson.
A mogyorókrémet habzsákba tesszük, és a széleitől beljebb szépen megkenjük a tésztát. Nagyjából a tészta feléig érjen a krém, mert rá fogjuk hajtani a bevágott felét. Az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük körbe mindegyiket, majd a bevágott felét a téglalapnak ráhajtjuk a csokis felére. Villával összenyomkodjuk a széleket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindegyik párnát.
Tojásfehérjével lekenjük, majd 200 C fokra (légkeverés) - légkeverés hiányában 220 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre