Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes mini bukták

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • mogyorókrém
  • A mázhoz:
  • 4-5 evőkanál cukor
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 1 evőkanál porcukorral elkevert langyos tejben. A liszthez hozzáadjuk a többi összetevőt, végül az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Kb. fél órára lefedjük, kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, s 5x5 cm-es kockákat vágunk. Mindegyikre 1-1 púpos teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk, majd összehajtogatjuk. Apró kis csomagokat kapunk, melyet kis tepsibe helyezünk úgy, hogy a szélek alul legyenek.

175 °C-on sütjük, nem előmelegített sütőben, hogy még keljen a bukta.

Mikor már majdnem megsült, cukorsziruppal meglocsoljuk a buktákat, hogy szép fényesek legyenek: kb. 0,5-1 dl vizet felforralunk mikróban, s 4-5 evőkanál cukrot belekeverünk, ha kell, még tovább melegítjük, hogy a cukor elolvadjon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss