A kinyújtott leveles tésztát kiszúrjuk szív alakú formával, és elosztjuk négyfelé. Az adagot megkenjük mogyorókrémmel, a másikat lekvárral, majd mindegyiket befedjük egy másik szívvel. A szívek széleit villával összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb rátesszük a megtöltött tésztát, majd mindegyiket lekenjük vízzel.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb.16- 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd egészen kihűtjük.
A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a citromlével és a málnaaromával. Bevonjuk a tésztaszíveket, rácsra tesszük, dekorcukorral és csokiszívekkel díszítjük a tetejét, és hagyjuk megszáradni a cukormázat.
Valentin-napra meglepetésnek készítettem a leveles tésztából a töltött cukormázas szivecskéket! Csodaszépek lettek és finomak! - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!