Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes-csokis muffin

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héja nélkül)
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 15 dkg csokoládés mogyorókrém
  • 0,5 dl tej
  • A forma kikenéséhez:
  • margarin
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A mogyorót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió - vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral habosra verjük, majd a puha margarint, és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.

Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a nutellás masszával a háromnegyedükig töltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! - ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, nem lehet, csak kiskanállal kiszedni!

A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.

Megjegyzés

1 óra
381 kcal /darab
könnyű
18 darab - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss