Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes csavart csigák

> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 3 ek étolaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg mogyorókrém
  • A kenéshez:
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a langyos tejjel, és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót, és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük.
  2. Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra. Felét megkenjük a mogyorókrémmel, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük, mert kifolyik sütéskor. A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra, és 2 centis csíkokat vágunk (pizzavágóval).
  3. A csíkokat megcsavarjuk, majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket. Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  4. A kelesztés után tojássárgával lekenjük a csigákat, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.

Megjegyzés

Akár házi mogyorókrémet használunk, akár boltit, ezek a csigák mindenhogy nagyon finomak, és készíteni is öröm őket! :) - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss