Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókéregben sült zeller

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg zellergumó
  • 12 dkg sós mogyoró
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg gouda sajt
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 kis fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 dl olaj
  • fehérbors
  • cukor
  • A díszítéshez:
  • citromkarikák

Elkészítés

Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 8 percig főzzük.

Közben a mogyorót ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A lecsöpögtetett zellert lisztbe, tojássárgájába, majd a mogyoróba forgatjuk.

A sajtmártáshoz 4 dkg vajat megforrósítunk, meghintjük a maradék liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel, és összefőzzük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, sóval és fehérborssal fűszerezzük.

A fejes salátát megmossuk, és nagyobb darabokra tépjük. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A fehérborecetet kikeverjük az olajjal, majd hagymával, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A salátát leöntjük ezzel az öntettel.

Serpenyőben megforrósítjuk a maradék vajat, és kis lángon mindkét oldalon megsütjük a zellerszeleteket.

A mogyoróbundás zellert a sajtmártással leöntve és a salátával körítve tálaljuk. Főtt burgonyát is adhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek