Bableves, stífolder és töpörtyűvel töltött gombóc! Kóstolj bele Villány ízeibe!

Minden napra más étel!
A 17-18. században bevándorolt német nyelvű sváb lakosság étrendje sokáig igen egyszerű volt. A dolgos hétköznapok során az ételek tápértéke nagyobb becsben állt, mint az egyéb kulináris értékek. Hozzájuk hasonlóan Villány vidékén is sok háznál megvolt a heti menü: a hétfőn és a pénteken többnyire a bableves, kedden és csütörtökön pedig általában főzelékféle került az asztalra. A szerda a tésztás fogások napja volt. Vasárnap, ha volt miből főzni, húsleves rotyogott a fazékban, sok zöldséggel és változatos betétekkel. Ez utóbbi szokás nemcsak Villányban, hanem szerte az országban még ma is él.
Húst hússal – és borral
Az egykor ide érkező telepesek még korántsem ettek annyi húst, mint az napjaink kínálatából gondolható volna. A Villányi borvidék sváb konyhájával ismerkedő látogató keveset érez a hajdan volt szűkösségből. Borát kortyolgatva leggyakrabban sonkával, disznósajttal, májassal vagy a német honból eredeztetett 4-5 cm vastag kolbásszal, a stifolderrel találkozik. Kis szerencsével hússal, töpörtyűvel töltött gombóc, desszertként pedig kemencében sült rétes is kerülhet elébe. Egy biztos: itt elfelejtheti az olyan fogalmakat, mint a reform- vagy a fitneszkonyha.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.