Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit csináljunk a meggyel és a málnával, ha nincs időnk befőzni?

default user icon
MME
Itt a málna és a meggy szezonja, ilyenkor pedig sokan belevágnak a lekvárfőzésbe. Ha nincs időd a projekre, kaptál azonban néhány vödörnyi gyümölcsöt, ne hagyd őket veszendőbe menni. Adunk néhány tippet a felhasználásukhoz.
Hűsítő jégkocka gyümölccsel

Ribizliszemeket, málnát és kimagozott meggyet tegyél a jégkockatartó mélyedéseibe, és öntsd fel vízzel vagy málnaszörppel! Ha megdermedt, zacskóban tárolhatod a fagyasztóban. Finom és mutatós dekoráció koktélba, de gyümölcslébe vagy -teába is tehetsz belőle egy-két kockával.

Máris kész a finom málnaecet

E különlegesen finom aromájú ízesítőt könnyen elkészítheted házilag is. Villával nyomkodj szét 30 dkg málnát, és a levével együtt tedd befőttesüvegbe! Öntsd fel 4 dl gyümölcsecettel és 5 dl világos balzsamecettel! Zárd le az üveget, és érleld 2 hétig! Kávéfilteren keresztül szűrd le, és öntsd át mutatós üvegbe! Egy liter ecet lesz belőle.

A fagyasztóban is eláll

Gyakori probléma, hogy nehéz szétválasztani egymástól a fagyott gyümölcsöket. Mielőtt a fagyasztóba tennéd, mosd meg mindet, a meggyet szárazd le és magozd ki, majd tálcára rakva helyezd a mélyhűtőbe - így nem ragadnak össze a szemek. Miután megdermedt, adagokra osztva csomagold zacskókba! Ezzel a módszerrel kb. 10 hónapig eláll.

Ezek is érdekelhetnek

Friss