Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mirza almás pitéje

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,3 kg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom
  • fahéj
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük pihenni.

2.) Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, leöntjük a levét, majd összekeverjük a cukorral, a dióval, a fahéjjal, a citrom levével és reszelt héjával.

3.) A tésztát megfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd az egyiket sütőtálba borítjuk úgy, hogy pereme legyen. Rásimítjuk az almatölteléket, majd befedjük az egészet a másik tésztalappal. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, illetve kisebb réseket vágunk a tésztába, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek