hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mirinda szelet V.

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál hideg víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5-6 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg csokoládé
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • A narancsos réteghez:
  • 8 dl szénsavas narancsos üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a cukorral és vaníliáscukorral. Beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor keverékét, a vizet hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, belereszeljük a csokit. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Elősször 2 evőkanál tojáshabot összekeverünk a tésztával, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
Sütőpapírral bélelt, kikent tepsibe öntjük, közepes hőmérsékleten megsütjük.

A túrókrém alapanyagait jól kikeverjük. A narancsos réteghez valókból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, közben folyamatosan kevergetjük.

A kihűlt piskótára kenjük a túrót, majd ráöntjük és elsimítjuk a narancsos krémet, hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés

Nagyon finom, a narancsos üdítő helyett tehetünk bele málna vagy kóla szénsavasat üdítőt is.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss