Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mire jó a sajtreszelő 4 oldala?

default user icon
MME
A boltokban sokféle sajtreszelőt lehet ugyan kapni, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. A négyoldalú reszelőnek azonban jó, ha két oldalát használjuk. Most eláruljuk, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz.

Kisebb aprító lyukak

Valószínű, hogy ezt az oldalt használod a leggyakrabban a sajtreszeléshez. Ez az oldal kiváló a kemény sajtok finom forgácsolásához, hogy megszórd vele a pizzát, vagy a melegszendvicset. A sajtreszelésen kívül használhatod csokireszelésre is ezt az oldalt, de kenyérmorzsákat is készíthetsz száraz, vagy pirított kenyérből. 

 

Nagyobb aprító lyukak

Ez az a másik oldal, amelyet a legtöbbször használunk még. A nagyobb lyukakon is lereszelhetjük a sajtot, a kemény sajtok mellett a lágyakat is. Hogy utóbbi könnyebb legyen reszelni, nem árt, ha egy kicsit a fagyasztóba teszed. A nagylyukú reszelőt használjuk akkor is, ha almát vagy cukkinit reszelünk pitéhez, muffinhoz, süteményhez. Kiválóan hasznát vesszük tócsni készítéskor krumplireszelésre is, vagy, ha salátába répa-, vagy céklacsíkokat szeretnénk.

Durva lyukak

Ezt az oldalt sokan azért nem szeretik, mert nem egyszerű tisztítani. Pedig nagyon jó citromhéj, fokhagyma, szerecsendió reszelésre, sőt a megkeményedett barna cukrot is porrá apríthatod ezen az oldalon. 

Szeletelő rések

Nem feltétlenül a legélesebbek ezek a szelető rések, de viszonylag kis mennyiségű élelmiszer reszelésére kiválóan alkalmasak. Használhatod uborkasaláta készítéshez, de szép sajtszeleket is vághatsz vele a saláta tetejére.

Az egész eszköz

Magát a teljes eszközt is tudod használni például sütéskor. Ha a reszelő alján van gumi, vagy szilikonszalag, azt távolítsd el, a reszelővel pedig tudsz formát szaggatni például kekszsütéskor.

5 DOLOG, AMIRE AZ ŐZGERINCFORMÁT HASZNÁLHATOD! >>>

MIRE JÓ A TOJÁSSZELETELŐ? 5 DOLOG, AMI MÉG BIZTOS ESZEDBE SEM JUTOTT - VIDEÓ! >>>

 MIRE JÓ EGY MUFFINFORMA? 5 DOLOG, AMIRE HASZNÁLHATOD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss