Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mintha homokot árulnál a sivatagban: pizzaautomata borzolja a kedélyeket Rómában

default user icon
MME
Olaszország első pizzaautomatájának mindössze három percre van szüksége, hogy elkészítsen a vásárló orra előtt egy kisebb méretű pizzát. A pizzázni vágyó rómaiak, vagy a városnézés közben megéhező turisták éjjel-nappal használhatják a Mr. Go Pizza névre keresztelt masinát. A kérdés csak az, hogy mit keres egy ilyen gép a pizza hazájában?

A különleges pizzaautomata felbukkanását szinte bármelyik országban megértenénk, ám Olaszországban, a tészta hazájában picit fura. Rómában, mint ahogy a többi itáliai városban is egymás érik a jobbnál jobb pizzázók, így a készülék megjelenése picit olyan érzést kelt bennünk, mintha csak a sivatagban szeretne valaki homokot eladni, abból is a rosszabb minőségűt, de volt, aki egyenesen utcai horrornak nevezte a nemzetközi startup Let’s Pizza néven szabadalmaztatott technológiát.

Az automata négyféle pizzát kínál 4,50 (1600 forint) és 6 euró (2200 forint) közti áron. A rendelés leadása után a vásárló egy üvegablakon át figyelheti, amint a gép elkészíti a tésztát, megrakja a paradicsomszósszal és a kívánt feltétekkel, aztán megsüti.

Az első visszajelzések nem igazán mondhatóak túl biztatónak az eszköz kapcsán. Vannak akik úgy gondolják, hogy abban az esetben megteszi, ha az ember siet, de olyanok is szép számmal voltak, akik egyenesen borzasztónak tartották, arról nem beszélve, hogy többen az adagot kicsinek, a feltétet pedig kevésnek érzik. Nem is csoda, hogy a pizzaautomata valójában szentségtörésnek számítana Olaszországban, hiszen a legalább 130 éves múltra visszatekintő hagyományt féltve őrző nápolyi pizzasütők bármikor lepipálják minden utcasarkon. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss