Elkészítés: Az élesztőt a meglangyosított tejbe tesszük pici cukorral, és kelni hagyjuk. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, mehet bele a só, a cukor, a tojások és a felfuttatott élesztő, összegyúrjuk. 15-20 percig hagyjuk pihenni. Közben a töltelékhez valókat összekeverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kb 6x6 cm- es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe túrót teszünk, jó 1 teáskanálnyit, és a 4 sarkát összecsípjük a tetején.
Kb. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és sütőpapíros tepsibe tesszük a kis táskákat, kb. 20 perc alatt kisütjük. Nem kell barnára sütni, csak szép világos maradjon, az alja enyhén világosbarna, akkor kész.
Zacskóba porcukrot teszünk, és négyesével beletesszük a kisült táskákat, és jól összerázzuk, hogy mindenhol porcukrosak legyenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre