hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini töltött káposzta fokhagymás-mentás joghurtöntettel

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej savanyított káposzta (minél vékonyabb levelű legyen)
  • 1 kg sertés- vagy pulykahús
  • 30 dkg rizs
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • curry
  • 2 dl étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Az öntethez:
  • 6 dl finom joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál szárított fodormentalevél vagy egy csokor friss mentalevél

Elkészítés

Elkészítés: A savanyított káposztafejről lefejtjük a leveleket, a vastagabb, keményebb erezetet kivágjuk. Ahhoz, hogy mini töltött káposztákat készítsünk, a legnagyobb leveleket 4 részre, aztán a kisebbeket 3 vagy 2 részre vágjuk.

A húst ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel és a fűszerekkel, majd betöltjük a káposztalevelekbe (minél kisebb töltelékeket készítsünk). Egy nagy lábasban annyi hideg vízzel engedjük fel, hogy ellepje.

Amikor felfőtt, az olajban pár pillanatig megpirítjuk a fokhagymát és 1-2 csipet fodormentát, majd így forrón a káposztához öntjük, és kb. 1 órát lassú tűzön készre főzzük.

Közben elkészítjük az öntetet: a joghurtba beletörjük a fokhagymagerezdeket, belekeverjük a
mentát, ízlés szerint sózzuk és lehűtjük.

Ha megfőtt a káposzta, kiszedjük a töltelékeket a főzőléből (erre már nem lesz szükség), és tálaljuk.

Tálalás: egy pecsenyéstálat beborítunk friss salátalevelekkel, ezekre sorban rátesszük a mini töltött káposztákat, és paradicsommal, friss mentalevéllel díszítjük. Legjobb hidegen, de melegen is fogyasztható az öntettel, amit mindenképpen lehűtve adunk hozzá.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss