Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós mini kalácsok

120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Első lépésként a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot is, majd 5-10 perc alatt hagyjuk, hogy felfusson. Ha ez megtörtént, akkor elővesszük a dagasztótálunkat, beleszitáljuk a liszteket, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a tojást és a felfutott élesztős tejet.
  2. Körülbelül 2 percig dagasztjuk. Ha összeszedte az összes lisztet a tészta, hozzáadjuk apránként a puha vajat, és további 8 percig dagasztjuk a géppel. Akkor lesz jó állagú a tészta, ha szép fényes és elválik az edény falától.
  3. Pici olajjal kikenjük a dagasztótálunkat, visszatesszük ebbe a gömbölyített tésztát, letakarjuk, és 30-40 percig kelni hagyjuk. Ha ez letelt, akkor 10 egyenlőre részre osztjuk a tésztát, és egyenként újra gömbölyítjük. Ezt újra lefedjük, és további 15 percig pihentetjük.
  4. Ezután megfonjuk a tésztákat külön-külön, aztán szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól 1 cm távolságra a mini kalácsokat. Megkenjünk őket a felvert tojással és hagyjuk ismét 30 percig pihenni. Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk felmelegedni 200 fokra.
  5. Ha letelt az újabb 30 perc, akkor lekenjük megint a mardék felvert tojásokkal és forró sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A színén láthatjuk, hogy mikor van kész. Ha az alja is már szép barna, akkor nyugodtan kivehetjük a sütőből. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss