Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini sajttorta gránátalmával

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 12 dkg spekulatius vajas keksz
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 6 dkg porcukor
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 db tojás
  • A díszítéshez:
  • 1-2 db gránátalma
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. Egy muffin sütőforma mélyedéseit kibéleljük 6 db szilikonos muffinformával, a sütőt előmelegítjük 160 fokra. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, összekeverjük a vajjal, szétosztjuk a formákba, majd egy pohár aljával lenyomkodjuk.
  2. A krémsajtot simára keverjük a cukorral és a tojással, majd narancshéjjal, illetve vaníliával ízesítjük. A krémet elosztjuk a kekszes alapon, kb. 40 percig sütjök, majd hagyjuk kihűlni, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  3. A gránátalmát kettévágjuk, az egyik feléből kiütögetjük a magokat, a másik felét pedig alaposan kifacsarjuk. Az így kapott levet szirupos állagúra főzzük a cukorral.
  4. A sajttortácskákat kivesszük a formából, a közepébe rakunk a magokból, meglocsoljuk a sziruppal, végül megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Egyszerű és elronthatatlan desszert. A receptben megadott mennyiségek 6 db mini sajttortácskához elegendőek. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek