A tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet, a sót és a porcukrot összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, azután hozzáöntjük az élesztős tejet és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a cukrot a vízzel kb 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a rumot és a vaníliát. A diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéjjal, majd leforrázzuk a sziruppal.
A tésztát kétfelé osztjuk és kb 20*25 cm-es lappá nyújtjuk, elkenjük rajta a töltelék felét és feltekerjük. Így járunk el a másik adaggal is. A rudakat 4-4 darabra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és kb 1-1 ,5 órán át meleg helyen kelesztjük. A tekercseket sütés előtt néhány helyen megszurkáljuk és 200 fokon, kb 20 perc alatt megsütjük.