Kevés langyos vízzel elkeverjük az élesztőt. Az átszitált liszthez hozzáöntünk 2 dl vizet és az olivaolajat, megsózzuk, és végül az élesztős víz hozzáadása után, 10 percig gyúrjuk. Tálba téve és lefedve 90 percig szóbahőmérsékleten kelesztjük.
A rozmaringot kevés olajon pírítjuk, majd leszűrjük. A lehűlt olajat a megkelt tésztához adva összedolgozzuk, és olajos kézzel kisszagatjuk, majd formába rakva ismét kb. 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. Sütés előtt paprikás olajjal megkenjük a tetejét.
Készíthetjük zöldfűszer-keverékkel, olívabogyóval, kukoricával, aprított friss rozmaringgal és annak ehető virágával, stb. Rozmaring a saját kertemből, de cserépben is nevelhető. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!