Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini pitetorták kávés ganache-krémmel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 minipitéhez (vagy egy nagyhoz):
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás
  • esetleg hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg magas kakaótartalmú csoki
  • 2 kanál kávébab
  • 3 kanál barna cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges, még adhatunk hozzá jéghideg vizet. Félkemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A kávészemeket mozsárban durvára törjük, és a felforralt tejszínbe szórjuk, a tűzet elzárjuk. Legalább 20-25 percet hagyjuk a kávétöretet a tejszínben, majd leszűrjük.

Ismét felforraljuk a leszűrt tejszínt, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a felkockázott csokoládékat, majd krémesre keverjük. Végezetül mixerrel felhabosítjuk, szinte langyosra keverjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, 12 kör alakra vágjuk, majd kibéleljük a mini piteformákat. Mindegyik tetejére sütőpapírt fektetünk, száraz babot szórunk rá, és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Eltávolítjuk a babot és a papírt, a tésztaüreget pedig megtöltjük a finom krémmel.

Kihűtve fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss