Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges, még adhatunk hozzá jéghideg vizet. Félkemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kávészemeket mozsárban durvára törjük, és a felforralt tejszínbe szórjuk, a tűzet elzárjuk. Legalább 20-25 percet hagyjuk a kávétöretet a tejszínben, majd leszűrjük.
Ismét felforraljuk a leszűrt tejszínt, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a felkockázott csokoládékat, majd krémesre keverjük. Végezetül mixerrel felhabosítjuk, szinte langyosra keverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, 12 kör alakra vágjuk, majd kibéleljük a mini piteformákat. Mindegyik tetejére sütőpapírt fektetünk, száraz babot szórunk rá, és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Eltávolítjuk a babot és a papírt, a tésztaüreget pedig megtöltjük a finom krémmel.
Kihűtve fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre