Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini pite gyömbéres creme brulée krémmel

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 dl tejszín
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg barnacukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd a tésztát a pitetálkákba nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, majd 10-15 perc alatt elősütjük.

A tojássárgákat a tejszínnel és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a finomra reszelt gyömbért is.

Az elősütött tésztát hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos-tejszínes krémet, és kb. 40 percig sütjük 110-120 fokon.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk barnacukorral, és forró grill alatt vagy karamellizálló pisztollyal megpirítjuk a tetején a cukrot.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss