Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd a tésztát a pitetálkákba nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, majd 10-15 perc alatt elősütjük.
A tojássárgákat a tejszínnel és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a finomra reszelt gyömbért is.
Az elősütött tésztát hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tojásos-tejszínes krémet, és kb. 40 percig sütjük 110-120 fokon.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk barnacukorral, és forró grill alatt vagy karamellizálló pisztollyal megpirítjuk a tetején a cukrot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre