hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini képviselőfánk

MME MME
120 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj vagy zsír
  • 2 dl víz
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • A krémhez:
  • 3 tojás
  • 6 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítem a krémet, és hűtőbe teszem dermedni. A tojásokat szétválasztom, a sárgákat egy lábosba teszem, hozzáadom a porcukrot és a vaníliás cukrot, jól kikeverem. Ezután jön hozzá a liszt, jól elkeverem, majd fokozatosan felhígítom a tejjel. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vajat, majd lazán beleforgatom a keményre vert tojásfehérje habot.

A tésztához egy lábosba felteszem a vizet forrni, amikor forr, beleteszem a zsiradékot, összeforralom. Egyszerre hozzáöntöm a lisztet, keverem 2-3 percig, amíg elválik az edény falától és szépen összeáll a massza. Ekkor leveszem a tűzről és rögtön belekeverek egy egész tojást. Várok kicsit, hogy hűljön, azután egyenként belekeverem a többi tojást is. Miután az összes tojást beledolgoztam egy kanállal tepsibe halmozom a tésztát, kis távolságra egymástól, pici diónyi adagokat. A tetejüket csúcsosra igazítom. Előmelegített, forró sütőbe teszem. Miután megsültek a fánkok, kicsit lejjebb veszem a hőmérsékletet és még hagyom pirulni, mert a krém könnyen eláztatja a gyenge tésztát, tehát jó ha roppanósra sül.

Amikor kiveszem a tepsiből azonnal levágom a tetejüket egy recés késsel, hogy kijöjjön a gőz a fánkokból, így nem puhul meg a tészta. Ezután már hamar kihűl. A krém közben jól lehűlt, betöltöm a fánkokba, ha kell kikaparom a benne lévő hártyát, hogy még több krém férjen bele. Visszateszem a kalapjukat, amit vaníliás porcukorral szórok meg.

Megjegyzés

Nem a legegyszerűbben elkészíthető sütemény, de nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek