hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini képviselőfánk házi főzött krémmel

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy más zsiradék, olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!)
  • 2 dl víz
  • pici só
  • 1 evőkanál porcukor
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkgporcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük. A tojásokat felverjük, és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, akkor jó, amikor fényes a tészta.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük a tésztát, és diónál nagyobb halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.

A sütőt 180 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk.

A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgákkal simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgákat belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a fehérjehabot.

A tejszínt keményre verjük.

Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd tejszínt teszünk rá, végül befedjük a fánk kalapjával.

Ezek is érdekelhetnek